Porodična kuća

Porodična kuća u sebe integriše više podsistema čijom automatizacijom je moguće značajno podići kvalitet življenja i generisati uštede. 

Porodična kuća porodice Lazarević nalazi se u rezidencijalnom delu Novog Sada. Sastoji se od glavnog i pomoćnog objekta, garaže sa dva parking mesta i prilazom sa kapijom. Glavni objekat je spratni - u prizemlju se nalazi dnevna soba, radna soba, kuhinja i trpezarija, kupatilo, WC i pomoćna prostorija. Na spratu su locirane 3 dečje i jedna spavaća soba za odrasle, kao i 2 kupatila i garderober prostorija. Pomoćni objekat je namenjen za život osoblja koje brine o kući i okolini. Takođe, na spratu pomoćnog objekta se nalazi veliki prostor pod kosim krovom koji pre svega treba da bude hobby-room za odrasle, odnosno mesto za dečiju igru.

Porodića Lazarević je odlučila da u potpunosti automatizuje sve prostorije kako bi olakšala život svim ukućanima i ostvarila velike uštede u energiji. Njihov sistem obuhvata upravljanje sa on/off rasvetom i dimabilnom rasvetom, roletnama, zavesama, tendama, podnim grejanjem i fan coil-ima, utičnicama, detektorima poplave i dima kao i alarmni sistem. Svaki uređaj mogu posebno da kontrolišu putem multifunkcionalnih panela ili putem aplikacije Magieste ali su oni videli veliku prednost u samostalnom kreiranju scenaria.

Scenarie koje najviše koriste su “Dolazak kući” i “Odlazak od kuće” koji im omogućava da prilikom unošenja šifre na panelu ili aplikaciji, aktiviraju više uređaja. U slučaju dolaska kući oni će unošenjem šifre automatski pokrenuti scenario “Dolazak kući” i time deaktivirati alarm i uključiti rasvetu samo u hodniku i dnevnoj sobi, uključiti grejanje/hlađenje, podići roletne, otvoriti zavese, uključiti utičnice i pustiti njihovu omiljenu pesmu. U slučaju odlaska od kuće oni će unošenjem šifre automatski pokrenuti scenario “Odlazak od kuće” i time aktivirati alarm, isključiti svu rasvetu u kući, grejanje/hlađenje, spustiti roletne, zatvoriti zavese, isključiti utičnice i ugasiti muziku. 

 

 Predhodni | Sledeći