Vikendica

Vikendica na moru ili planini po definiciji je objekat za odmor i opuštanje. Da bi vikendica stvarno i bila mesto relaksacije ona treba da zadovolji neke preduslove, kako bi se vlasnik osećao prijatno i opušteno u istoj. 

Pametna kuća™ pruža niz mogućnosti automatizacije odnosno automatskog upravljanja svim uređajima u prostorijama, video nadzora, energetskih ušteda i zaštite same vikendice.

Gospodin Đorđević iz Beograda poseduje vikendicu na Zlatiboru koja je mesto okupljanja njegove porodice i prijatelja, mesto relaksacije od svakodnevnih obaveza i mesto gde on najviše voli da provodi svoje slobodno vreme. Ova vikendica postaje posebno interesanta zimi kada vlasnik dosta vremena provodi na planini uživajući u zimskom ambijentu. Kako bi ovaj ambijent i samu atmosferu podigao na viši nivo, odlučio je da implementira sistem Pametna kuća™ i time automatizuje kompletnu rasvetu, grejanje, hlađenje i video nadzor. Takođe, zahtev koji je istaknut kao prioritet je realizacija sistema koji će omogućiti aktivnu sigurnost objekta i prevenciju od provale i poplave.

On ističe da mu je velika prednost u tome što može sa daljine da uključuje i isključuje grejanje i hlađenje preko aplikacije Magieste i time ostvari i do 30% uštede u energiji. S obzirom da je vikendica udaljena oko 250 km od njegovog mesta stanovanja, veoma mu je važno da njegova vikendica bude maksimalno zaštićena. Pored osnovnih funkcija, koje mu dosta olakšavaju život, integrisao je i alarmnin sistem kao i zaštitu od poplave. Pri aktiviranju alarmnog sistema isključiće se sva rasveta, grejanje/hlađenje i automatski zatvoriti glavni ventil za dovod vode kako bi se sprečila eventualna poplava. 

Ovakakvi sistemi pametnih kuća koji se projektuju za vikendice obezbeđuju potpunu sigurnost i bezbednost koji predstavljaju dva najbitnija faktora.

 

 Predhodni | Sledeći