Rasveta

Upravljanje rasvetom se može regulisati komandovanjem on/off (uključi/isključi), ali postoji i mogućnost dimovanja u cilju smanjenja ili povećanja inteziteta svetlosti kako bi se promenio ambijent prostora. 

Ukoliko vaš dom ima veliki broj rasvetnih tela Pametna Kuća™ upravljanje pojednostavljuje i svodi na izbor scenaria: noćna rasveta, dnevna rasveta, veče u kući, druženje sa prijateljima. Pored scenaria, ukoliko želite da upravljate svakom grupom posebno, postoji mogućnost pojedinačnog upravljanja putem aplikacije Magieste ili multifunkcionalnih panela.

Saznaj više

Klimatizacija

Automatsko upravljanje klimatizacionim i sistemima ventilacije je jedan od najvećih generatora ušteda u sistemu Pametna Kuća™.

U standardnoj funkcionalnosti sistema Pametna Kuća™, klimatizacionim i ventilacionim sistemima upravljamo najčešće lokalno sa panela ili telefonom u režimu uključi/isključi u zavisnosti od tipa sistema i tehničkih ograničenja.

Saznaj više

Roletne i Tende

Motorizovane zavese i roletne, zamračivači ili tende su sastavni deo svakog objekta.

Pametna Kuća™ zavese, roletne i tende stavlja pod kontrolu, na jednostavan način sinhroniše njihov rad i omogućava njihovo sprezanje u scenaria. Na taj način oni postaju sastavni deo nekog ambijenta, uz rasvetu i ostale uređaje. Takođe, moguće je upravljanje uspostaviti i u odnosu na kućnu meterološku stanicu, koja će da izda komandu zatvaranja tendi u zavisnosti od brzine vetra.

Saznaj više

Podno grejanje

Pametna kuća™ omogućava uspostavljanje automatske logike koja će voditi računa o izboru optimalnog izvora toplote, prema spoljnoj temperaturi i uslovima korišćenja objekta. Grejanje može biti bazirano na upotrebi više različitih energenata (gas, struja, toplotna pumpa, solar, itd.).

Moguće je nezavisno upravljanje temperaturom u svakoj prostoriji u različitim vremenskim intervalima u toku dana. Za svaku zonu se može defiisati posebno grejanje i time ostvariti ušteda i do 30%.

Saznaj više

Scenario

Najatraktivnija funkcija sistema kućne automatike Pametna Kuća™ su programski scenarii, takozvani makroi. Makroi su programski scenarii u kojima se u jednu sekvencu vezuje više događaja koji se aktiviraju jednim pritiskom tastera i izvršavaju se jedan za drugim po željenom redosledu.

Jedna od najvažnijih funkcija sistema Pametna Kuća™ koja nam omogućava da se jednim pritiskom tastera objekat brzo i jednostavno „prilagodi“ trenutnoj aktivnosti, različitim navikama, trenutnim raspoloženjima i specifičnom životnom stilu svakog stanara ili porodice koja koristi sistem. 

Saznaj više

Pregled kamera

U svakom trenutku možete pristupiti vašoj kući i videti kakvo je stanje u njoj. Pristup možete imati preko aplikacije Magiesta na telefonu, tabletu ili računaru.

Takođe, ukoliko često putujete po Srbiji ili van nje, možete se povezati sa svim javim kamerama koje su dostupne u svetu i tako uvek imati najnovije informacije o gužvi u saobraćaju.

Muzika

Neka vas vaša omiljena pesma probudi ili dočeka prilikom ulaska u kuću! Preko aplikacije Magiesta se možete povezati sa svim radio stanicama koje su dostupne za integraciju i puštati ih preko multifunkcionalnih panela ili same aplikacije. Takođe, ukoliko vaših omiljenih pesama nema na radio stanicama, slobodno ih prebacite na USB, povežite USB sa Magiestom i uživajte u opuštajućoj muzici.  

Ukoliko imate više od jedne audio zone, a pritom želite da slušate isti muzički sadržaj u svakoj audio zoni, party mode audio sistema vam upravo to omogućava, da sa jednog mesta kontrolišete jedinstvenu muziku u svim audio zonama.

Ventilacija

Ventilacija kuće je veoma važna za održavanje udobnosti, zdravlja i kvaliteta vazduha u zatvorenom prostoru. Bez odgovarajuće ventilacije, vazduh u kući postaje ustajao, raste koncentracija zagađivača, a nivo vlage može porasti, što će dovesti do stvaranja buđi i drugih problema.

Ljudi uglavnom provode većinu svog vremena u zatvorenom prostoru, pa su izloženi vazduhu u svojim domovima, a kvalitet tog vazduha može pozitivno ili negativno uticati na njihovo zdravlje i blagostanje.

Saznaj više

Alarm

Često se u okviru integrisanog sistema PAMETNA KUĆA™ nalazi i inteligentni alarmni podsistem. U slučaju alarmnih stanja (provale, požara, poplave), pored već standardne notifikacije koju korisnik dobija putem aplikacije Magieste i oglašavanja Piezo sirene postoje i složenije funkcije inteligentnih alarmnih sistema.

Saznaj više

Potrošnja energije

Uvođenjem sistema Pametna Kuća™ omogućava se precizna kontrola različitih elemenata (ventila, jačine osvetljenja, brzine ventilatora…) na osnovu trenutnih vrednosti parametara (temperature, prisustva u prostoriji, količine dnevnog svetla…), koju bi samo ručnom kontrolom bilo nemoguće postići.

Saznaj više

Bazen 

Daljinsko upravljanje bazenskom tehnikom najčešće obezbeđuje isporučilac bazena i bazenske opreme tako da se postojeći sistem lako integriše u sistem Pametna Kuća™. 

Putem touch screen-a moguće je postaviti željenu temperaturu vode, a automatika će da vodi sistem i održava tu temperaturu. Takođe, ako je proces zagrevanja bazenske vode deo sistema za grejanje objekta, Pametna kućaTM omogućava da se ceo sistem automatizuje i uskladi. Sve ovo je deo sistema za uštedu energije.

Zalivni sistem

Automatsko upravljanje zalivnim sistemom se realizuje na kućama sa dvorišnim zelenilom i baštama.

Aktiviranje zalivnog sistema može se inicirati:

- Automatski preprogramiranjem u realnom vremenu (vremenski intervali uključenja i isključenja)

- Automatski merenjem vlažnosti zemljišta

- Putem aplikacije Magiesta.